Terrazzo kendes mest fra de ældre klassiske badeværelser i København, på offentlige gangarealer, i institutioner og kirkerum og indgangspartier. Ofte udført med flotte mosaik-dekorationer og mosaik-bort langs vægge i flere farver terrazzo. Terrazzo synes hos nogle kedeligt og gammeldags, men for dem som kan se mulighederne, er der en helt ny og spændende verden som åbner sig. Terrazzo har fået en renaissance - og med nye maskiner, teknikker og materialer, er det muligt at udforske og opdage helt nye facetter i terrazzoen udtryk og dens brug.

samples.jpg

Farveprøver

Her kan du se vores kollektion af terrazzo-prøver.
Terrazzo er særdeles velegnet i vådrum. Gulvet er uden fuger og eliminerer kalk- og smudsaflejringer samt gennemtrængning af vand. I vådzoner kan gulvet laves med kehl og bassin-kanter, der sikrer at badevandet bliver i brusenichen.
Det fugefri terrazzogulv, i samspil med en god forsegler, sikrer at gulvet fremstår flot, langt ude i fremtiden. Et terrazzogulv støbes på beton og fungerer godt med indstøbt gulvvarme.

Kehl og Bassin-kanter

Med en kehl i terrazzogulvet, sikres  badeværelset mod udtrængning af vand i bygningsdele, samtidig forenkles rengøring væsentligt. Med en kehl forhindres misfarvninger af silikonefuger fra snavs og svampeangreb. Basinkanter kan laves i bruseniche og andre vådzoner, så badevandet bliver hvor det skal.

IMG_20190328_145041.jpg

Kehl og Bassinkanter

Udføres med stor præcision og faglig kyndighed. Vores kehl udføres med en radius på 25mm og typisk tykkelse på 12mm, så flisen kan flugte med kehlen. Det ser ikke kun godt ud, men er også en funktionel løsning der leder vandet hurtigt væk fra hjørnerne.

IMG_20190424_125848.jpg

Unidrain uden ramme

Vi udfører Unidrain uden ramme. På den måde får du det rene terrazzo-udtryk, helt uden synlige metal-kanter og lister, samtidig med at det velkendte Unidrain udtryk bibeholdes.

Mulighederne åbner sig med terrazzo

 

Råform har mange års erfaring med beton og terrazzo. Vi har løst mange opgaver og draget os de dyre erfaringer. Sæt skabermagien fri - med sikkerhed for at vi udfører dine visioner med præcision.

 
Unidrain med kassette istøbt terrazzo.

Unidrain med kassette istøbt terrazzo.

Terrazzo på vægge, med shampoo-hylde - her er vi ikke helt færdige.

Terrazzo på vægge, med shampoo-hylde - her er vi ikke helt færdige.

IMG_20190424_130400.jpg

Terrazzo og beton som bordplade, i køkken, badeværelset eller som møbel.

Terrazzo og beton er velegnet i et køkken som bordplade . Begge materialer er varmefaste og slidstærke, så varme gryder og bradepander kan sættes uden bekymring.

Hvis det ønskes, kan bordplader støbes med kehl mod bagvæggen, der giver nem rengøring.

En bordplade bliver typisk støbt in-situ, altså på stedet På den måde kan bordpladen følge vægge, komme omkring rør og støbes uden samlinger i knæk og i lange længder. Køkkenvasken kan underlimes eller planlimes. Bordpladen lukkes til slut med en modstandsdygtig forsegler, der modvirker fedtpletter, syreskader og misfarvninger.

Hvem vil ikke have sit helt eget terrazzo?

 

Vi har en masse prøver på vores værksted - men har du noget helt særligt i tankerne, som du har set eller drømt om, laver vi hos Råform en prøve. Prøvens opskrift bliver nøje afmålt og nedskrevet, så det færdige terrazzo-produkt ligner det produkt, du har designet.

 

 
IMG_20190822_163405.jpg
DSC_8248.jpg
IMG_20190822_161232.jpg